http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/251995header2.jpglink
http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/178540advent_candles_cropped.jpglink
http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/764947omladina.jpglink
http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/219778upoznajte_nas.jpglink

ko su baptisti

saznajte više

koncert

pridružite nam se za Božić

aktivnosti

redovna dešavanja u koja se možete uključiti

upoznajte nas

intervjui

ko su baptisti koncert aktivnosti upoznajte nas

Za sebe kažu da su šarolika grupa i nisu strogo definisani po starosnoj dobi. Zajedničko im je da svi prolaze kroz ovaj period sazrevanja, preispitivanja vrednosti i donošenja krupnih životnih odluka. Zato su njihovo druženje i duhovne aktivnosti usmerene ne toliko na dalju veronauku koliko na sagledavanje načina na koji vera u Boga i znanje koje je već tu mogu da pomognu u svakodnevnim dilemama i usmere u dobrom pravcu u životu.

Aktivnosti se svake godine prilagođavaju grupi. Srednjoškolci i studenti ponekad organizuju svoja „bogosluženja u malom“ sa muzikom i diskusijama o relevantnim životnim temama. Ove godine se sastaju svakog drugog petka uveče, a kalendar događanja je istaknut na stranici http://hosns.iz.rs/kalendar/.

Palačinkijada!

Septembarska konferencija

Svake godine, poslednjeg vikenda u septembru, u HBC-u Novi Sad se okupi par stotina mladih iz čitave bivše Jugoslavije. Ova tradicija je stara više od 30 godina, a odvija se po već oprobanom receptu: muzika, duhovna poruka, druženje, sport i pljeskavica. Zadnjih godina je naglasak na multimedijima i inspirativnim govornicima. Možete saznati više o ovogodišnjem „septembarcu“ putem Fejsbuk stranice Omladine HBC kada se približi septembar, a ako ste u prolazu ili živite u komšiluku i pitate se kakva je to buka, slobodno svratite i pridružite se.

Snimanje filma na Fruškoj gori

Engleski kamp (Chat Camp)

Engleski kamp spada u društveni angažman crkve. Zamišljen je kao letnje sedmodnevno druženje novosadskih srednjoškolaca sa vršnjacima iz Sjedinjenih Država, izvornim govornicima engleskog jezika. Organizuje ga tim volontera iz Baptističke crkve u saradnji sa omladinskim pokretom „Mreža“. Neprofitnog je karaktera i cena kampa pokriva samo troškove smeštaja.

Učesnici engleskog kampa 2009.Zadatak tima je da stvori opušten ambijent u kojem se kroz časove, diskusije, sport, glumu i druženje bolje savlada engleski jezik i upoznaju druge kulture. Tu se podstiču pozitivne životne vrednosti, i pokazuje se kako je moguće kvalitetno provesti vreme bez droge ili alkohola. Neki „kamperi“ oduševljeno dolaze već dve ili tri godine zaredom, pa se čak i priključuju organizacionom timu kao volonteri.

Kraj kampa ne mora da bude i kraj druženja, već se stečena prijateljstva održavaju kroz mesečne Chat klubove (sličnog formata kao i kamp i najčešće na engleskom jeziku), kao i izlete i okupljanja u gradu.

 

Akcija "Pomozi svom bližnjem"

U protekle dve godine, srednjoškolci i studenti su se uključili u nekoliko društvenih akcija. Jedna od njih je bila 2010. godine, kada se organizovala pomoć deci u hraniteljskim porodicama. Prošle godine je organizovana pomoć Svratištu u Novom Sadu, ustanovi koja je namenjena deci koja žive i rade na ulici. U maju prošle godine učestvovali su i u organizaciji koncerta hora Lifesong na Trgu slobode u Novom Sadu.

 

Kontakt: Mladen Pokrič