http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/251995header2.jpglink
http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/178540advent_candles_cropped.jpglink
http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/764947omladina.jpglink
http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/219778upoznajte_nas.jpglink

ko su baptisti

saznajte više

koncert

pridružite nam se za Božić

aktivnosti

redovna dešavanja u koja se možete uključiti

upoznajte nas

intervjui

ko su baptisti koncert aktivnosti upoznajte nas

Muzika je uvek bila prisutna u odnosu čoveka i Boga. Čovek peva da proslavi Boga, da mu zahvali za svako dobro u životu, da objavi u šta veruje, da se ohrabri i uzdigne svoj duh ka Stvoritelju. Kao što car David piše u 89. psalmu: „O milosti ću Gospodnjoj pevati uvek, od kolena na koleno javljaću istinu tvoju ustima svojim”. U biblijskim vremenima pevali su psalme, a danas, u protestantskim crkvama, pevaju se i savremene hrišćanske pesme.

Za veće hrišćanske praznike i posebne događaje možete čuti novosadski baptistički hor. Trenutno broji dvadesetak članova. Repertoar obuhvata duhovna dela velikana klasične muzike (Bah, Hendl, Mocart), tradicionalne protestantske himne i dela savremenih hrišćanskih kompozitora. Hor je nastupao na tradicionalnom Danu horova Vojvodine koji se održava svake četvrte godine. U maju 2005. Dan horova je održan u Sinagogi u Novom Sadu, a 2009. u Gradskoj kući u Subotici. Hor predvodi Elizabeta Vidicki, saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U radu joj pomaže Josipa Orčić, student Akademije.

Sva bogosluženja u Baptističkoj crkvi u Novom Sadu počinju i završavaju se muzikom. U pevanju učestvuju svi prisutni. Tekstovi su razumljivi i inspirisani Svetim pismom, a same pesme melodične i lako ih je pratiti. Ponekad se pevaju tradicionalne protestantske himne iz pesmarica koje se mogu dobiti u hodniku crkve, a ponekad neki od tri benda predvode pevanje pesama čije reči se projektuju na platno.