http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/251995header2.jpglink
http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/178540advent_candles_cropped.jpglink
http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/764947omladina.jpglink
http://www.nsbaptisti.org.rs/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/219778upoznajte_nas.jpglink

ko su baptisti

saznajte više

koncert

pridružite nam se za Božić

aktivnosti

redovna dešavanja u koja se možete uključiti

upoznajte nas

intervjui

ko su baptisti koncert aktivnosti upoznajte nas

U dečjim prostorijama Baptističke crkve redovno se odvijaju časovi veronauke. Predavanja su nedeljom u 10 sati, u isto vreme kad i bogosluženje u glavnoj sali.

Deca su podeljena u predškolsku (uzrasta do 6 godina) i školsku grupu (od 7 do 11 godina).

 

Nada Pilić (40) je diplomirani profesor biologije i hemije sa diplomom veroučitelja i master diplomom iz teologije. Veronaukom se bavi od 1994. godine. Udata je i ima dvoje male dece.

Branka Pijanić (50) ima 25 godina iskustva kao muzikoterapeut i tiflotehničar sa decom sa posebnim potrebama. Trenutno radi u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu, a u rad veronauke je uključena u poslednjih desetak godina. Želja joj je da bude nadahnuće mlađima u nastojanju da od ponuđenih vrednosti biraju one prave. Udata je i ima dvoje dece.

Ivana Tapavica (26), diplomirani teolog. Pohađala je seminare za veroučitelje i oduvek je želela da radi sa decom.

Na časovima veronauke deci se ukratko predstavi po jedan događaj iz Biblije, na način primeren uzrastu. Mlađa grupa kreće sa pričama iz Novog zaveta, odnosno događajima iz Isusovog života i službe. U radu sa njima koriste se društvene igre i ručni radovi tipa bojenje i lepljenje.

Starija grupa dece uči stihove iz celog Svetog pisma koje dočaravaju kroz skečeve, muziku i diskusije o događajima iz svakodnevnog života. Program za obe grupe se ponavlja nakon svake 4 godine.

Cilj programa veronauke jeste da deca uče Sveto pismo, ugrađuju hrišćanske vrline u svoj karakter, razvijaju kreativnost i savladaju veštine komunikacije. Deca tu proslavljaju i svoje rođendane, a ponekad se organizuju i kraće šetnje i izleti.

Sav rad sa decom se odvija uz saradnju sa roditeljima. Roditeljski sastanci se održavaju u određenim vremenskim intervalima, a pojedinačni razgovori se organizuju po potrebi. Roditelji male dece su često prisutni na časovima.

Rad u svakoj grupi vode dva veroučitelja. Od njih se zahteva ljubav prema ovom poslu, izuzetno korektan odnos prema deci i lični primer hrišćanskog karaktera.

Škola veronauke u Baptističkoj crkvi u Novom Sadu je potpuno besplatna i otvorena za sve zainteresovane.